Σημαντικά Νέα

        

 ISO 22000
03/01/2011 - Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων
Το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO 22000:2005 περιγράφει της απαιτήσεις ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, προκειμένου οι επιχειρήσεις της αλυσίδας τροφίμων να μπορούν να αποδείξουν την ικανότητα τους στον έλεγχο των κινδύνων και να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων και η διαφύλαξη της υγείας των καταναλωτών.

HACCP
Η παραγωγή ασφαλών τροφίμων έχει ως βασική προϋπόθεση, εκτός των άλλων μέτρων και την εφαρμογή της Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου - HACCP (Hazard Anlysis Critical Control Points).

Η φιλοσοφία του HACCP στηρίζεται στην αναγνώριση, στην εκτίμηση και στον έλεγχο όλων των δυνητικών κινδύνων, σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας ενός προϊόντος, από τις πρώτες ύλες μέχρι και τη στιγμή της τελικής κατανάλωσης, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία του καταναλωτή.